Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Είναι η πρώτη σας φορά εδώ;

Γεια σας, Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό:
Συμπληρώστε τη φόρμα Νέου λογαριασμού με τα δεδομένα σας.
Θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλες τις δραστηριότητες και περιεχόμενα της ιστοσελίδας.

Η Φωτογραφία του Μήνα

Ο καφές και τα καφενεία έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Βουλιαρατινών. Τα παραδοσιακά καφενεία ήταν και είναι πάντοτε μέρος του πολιτισμού μας. Έτσι και το καφενείο του χωριού μου αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο στο χωριό.

H τοπική διάλεκτος του Βουλιαρατιού σε εικόνες

Απολαύστε τις εικόνες με τη τοπική διάλεκτο που σε πολλές περιπτώσεις θα θυμηθείτε φράσεις ξεχασμένες, αλλά και θα γελάσετε με τη ψυχή σας χάρη στο ιδιαίτερο λεξιλόγιό μας…

Studio 955 Τραγούδια από την Ήπειρο

Ιντερνετικο αγαπημενο σας ερασιτεχνικο ραδιοφωνο, μεσα απο τον κοσμο του ιντερνετ ,φερνει κοντα σας αγαπημενα Ηπειρωτικα τραγουδια,τραγουδια που αγαπαμε ,τραγουδια που με αυτα μεγαλωσαμε .τραγουδια που τραγουδαμε ακομα σημερα

Ακούστε το Studio 955

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7581 επισκέπτες και 64 μέλη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία

Η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους συχωριανούς και μή,για όσους θέλουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην διάδωση και διάσωση των πολιτιστικών μας αξιών και παραδόσεων έτσι ώστε να είναι πιο προσιτές προς την νέα γενιά στην οποία και αφιερώνεται, αλλά και στούς ανά την υφήλιο διάσπαρτους Βουλιαρατινών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να επικοινωνούν πιο εύκολα με την γενέτειρα πατρίδα τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε νεώτερο.

 

Καθημερινά στο χωριό μας φεύγουν για πάντα αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία παίρνουν μαζί τους την πολιτιστική μας κληρονομιά ,η οποία για μας τους μεγαλύτερους σημαίνει πάρα πολλά.

Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά θα πρέπει να την διαφυλάξουμε, έχοντας αυτό υποχρέωση σε μας, τους γονείς μας, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά την νεολαία, γιά την  οποία αρχίζει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει.

Έτσι λοιπόν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα θα προσπαθήσω να προβάλω πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες του χωριού,την ιστορία του, τα ήθη και έθιμά του, την χαρακτηριστική μας ντοπιολαλιά, καί όσες άλλες πληροφορίες είναι δυνατόν να προβληθούν και να βοηθήσουν στην διάδωσή τους και διάσωσή τους συνάμα  μιάς και η τεχνολογία πλέον είναι προσιτή σε όλους μας και αυτές οι πληροφορίες μπορούν να φτάσουν μέχρι τον πιό απομακρυσμένο Βουλιαρατινό.

Σας διαβεβαιώνω ότι η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους και πολύ ευχαρίστως θα δέχομαι παρατηρήσεις σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας στην παραπέρα βελτίωση αλλά και ενημέρωση της η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα αλλά και επίπονη.

Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται αρκετό χρόνο, οπότε η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται σταδιακά έως ότου κάποια μέρα ελπίζω να φτάσει στο σημείο να είναι ένα χρήσιμο μέσο επικοινωνίας για τον κάθε Καναλιώτη και οποιοδήποτε φίλο που αγαπά τον τόπο μας.

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται είναι από το βιβλίο ΜΠΟΥΛΙΑΡΑΤΙ ΔΕΡΟΠΟΛΗ του Γεωργίου και Χρήστου Γ.ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά και από άλλα βιβλία που έχουν εκδοθεί, για τα οποία θα γίνει λόγος εκτενέστερα στην ανάλογη σελίδα για τον πολιτισμό μας .

Εάν κάτι έχει ξεχαστεί η κατά την γνώμη σας κάτι δεν ισχύει  να ξέρεται πως δέν έγινε σκόπιμα καί ότιδήποτε γίνεται με όλη την καλή μου διάθεση και κάθε δικιά σας παρατήρηση για αλλαγή αλλά και τροποποίηση θα είναι ευπρόσδεκτη. 

 

Το Βουλιαράτι μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς!

 

Σπ. Μπάκος

Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.

Σχετικά με εμάς

Ανάπτυξη - Υποστήριξη: Σπύρος Μπ. και όποιος ΕΠΙΘΥΜΕΙ
Φωτογραφίες μας εχουν παραχωρηθεί από τους: Σπύρος Μπ., Φωτεινή Μ., Χριστίνα Γκ., Γιώργος Ζ., Δημήτρης Μπ., Πολυξένη Λ., Κωνσταντίνα Δ., Ευανθία Μπ., Αλέξανδρος Μπ., Γιώργος Γκ., Λευτέρης Κ., Ηλιάς Μπ.,  Κοινώτητα Δροβιανητών.
Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δείτε τα στοιχέια