Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Στα δικαιώματα του πολίτη θα έπρεπε να ανήκει και το δικαίωμα να γνωρίζει την ιστορία του. 


Φίλιππος Ηλιού

Καλως ήλθατε στο site των Βουλιαρατινών. Κοντά σας από το 2005

Σπύρος

Να σπουδάζετε τα παιδιά σας να μανθάνουν τα ελληνικά. Κι' ώσαν μάθεις το παιδί σου γράμματα τότε λέγεσαι άνθρωπος.

Αγ. Κοσμάς (Διδαχή Ε')

Γιορτάζουμε τα πρώτα 10 χρόνια το Vouliarati.com κοιτάζοντας τα επόμενα 10.

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία

Η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους συχωριανούς και μή,για όσους θέλουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην διάδωση και διάσωση των πολιτιστικών μας αξιών και παραδόσεων έτσι ώστε να είναι πιο προσιτές προς την νέα γενιά στην οποία και αφιερώνεται, αλλά και στούς ανά την υφήλιο διάσπαρτους Βουλιαρατινών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να επικοινωνούν πιο εύκολα με την γενέτειρα πατρίδα τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε νεώτερο.

 

Καθημερινά στο χωριό μας φεύγουν για πάντα αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία παίρνουν μαζί τους την πολιτιστική μας κληρονομιά ,η οποία για μας τους μεγαλύτερους σημαίνει πάρα πολλά.

Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά θα πρέπει να την διαφυλάξουμε, έχοντας αυτό υποχρέωση σε μας, τους γονείς μας, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά την νεολαία, γιά την  οποία αρχίζει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει.

Έτσι λοιπόν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα θα προσπαθήσω να προβάλω πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες του χωριού,την ιστορία του, τα ήθη και έθιμά του, την χαρακτηριστική μας ντοπιολαλιά, καί όσες άλλες πληροφορίες είναι δυνατόν να προβληθούν και να βοηθήσουν στην διάδωσή τους και διάσωσή τους συνάμα  μιάς και η τεχνολογία πλέον είναι προσιτή σε όλους μας και αυτές οι πληροφορίες μπορούν να φτάσουν μέχρι τον πιό απομακρυσμένο Βουλιαρατινό.

Σας διαβεβαιώνω ότι η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους και πολύ ευχαρίστως θα δέχομαι παρατηρήσεις σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας στην παραπέρα βελτίωση αλλά και ενημέρωση της η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα αλλά και επίπονη.

Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται αρκετό χρόνο, οπότε η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται σταδιακά έως ότου κάποια μέρα ελπίζω να φτάσει στο σημείο να είναι ένα χρήσιμο μέσο επικοινωνίας για τον κάθε Καναλιώτη και οποιοδήποτε φίλο που αγαπά τον τόπο μας.

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται είναι από το βιβλίο ΜΠΟΥΛΙΑΡΑΤΙ ΔΕΡΟΠΟΛΗ του Γεωργίου και Χρήστου Γ.ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά και από άλλα βιβλία που έχουν εκδοθεί, για τα οποία θα γίνει λόγος εκτενέστερα στην ανάλογη σελίδα για τον πολιτισμό μας .

Εάν κάτι έχει ξεχαστεί η κατά την γνώμη σας κάτι δεν ισχύει  να ξέρεται πως δέν έγινε σκόπιμα καί ότιδήποτε γίνεται με όλη την καλή μου διάθεση και κάθε δικιά σας παρατήρηση για αλλαγή αλλά και τροποποίηση θα είναι ευπρόσδεκτη. 

 

Το Βουλιαράτι μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς!

 

Σπ. Μπάκος