Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Είναι η πρώτη σας φορά εδώ;

Γεια σας, Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό:
Συμπληρώστε τη φόρμα Νέου λογαριασμού με τα δεδομένα σας.
Θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλες τις δραστηριότητες και περιεχόμενα της ιστοσελίδας.

Η Φωτογραφία του Μήνα

Ο καφές και τα καφενεία έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Βουλιαρατινών. Τα παραδοσιακά καφενεία ήταν και είναι πάντοτε μέρος του πολιτισμού μας. Έτσι και το καφενείο του χωριού μου αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο στο χωριό.

H τοπική διάλεκτος του Βουλιαρατιού σε εικόνες

Απολαύστε τις εικόνες με τη τοπική διάλεκτο που σε πολλές περιπτώσεις θα θυμηθείτε φράσεις ξεχασμένες, αλλά και θα γελάσετε με τη ψυχή σας χάρη στο ιδιαίτερο λεξιλόγιό μας…

Studio 955 Τραγούδια από την Ήπειρο

Ιντερνετικο αγαπημενο σας ερασιτεχνικο ραδιοφωνο, μεσα απο τον κοσμο του ιντερνετ ,φερνει κοντα σας αγαπημενα Ηπειρωτικα τραγουδια,τραγουδια που αγαπαμε ,τραγουδια που με αυτα μεγαλωσαμε .τραγουδια που τραγουδαμε ακομα σημερα

Ακούστε το Studio 955

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7583 επισκέπτες και 64 μέλη

ΑΡΘΡΑ

Ο ΠΑΠΠΟ-ΦΑΝΗΣ

O Pappo FanhsΈτσι συνηθίζαμε όλοι μας να τον αποκαλούμε όχι μόνον χάρη της ηλικίας του αλλά και απ'την εκτίμηση και σεβασμό που είχαμε γι'αυτόν. Ο Πάππο-Φάνης μένει παράδειγμα για μίμηση σαν ένας καλός οικογενειάρχης, κοινωνικός άνθρωπος, ένας καλός πατριώτης και χριστιανός.

Γεννήθηκε στο Βουλιαράτι το 1886. Τελείωσε μόνον το Δημοτικό σχολείο. Ο πατέρας του Αναστάσης μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη όπου εργαζόταν σαν κηπουρός. 

Στα 13 του χρόνια αρρώστησε γι' αυτό ο πατέρας του τον πήρε στην Κωνσταντινούπολη και τον πήγε στο μοναστήρι στο νησί Πρήγγιπου. Στα 19 του χρόνια επέστεψε στο Βουλιαράτι, ενώ ο πατέρας του συνέχιζε να εργάζεται κηπουρός στο Αργυροχώρι, αυτός μαζί με το θείο του το Γιάννη δούλευε χτίστης στη μονή του Δριανού, επάγγελμα το οποίο εξάσκησε μέχρι τα 80 χρόνια.
Παντρεύτηκε τηνΕυδοξία Μπράτση και έκανε 4 αγόρια τον Βασίλη, τον Χρήστο, τον Βαγγέλη, τον Παναγιώτη και μια κόρη τη Βασιλική. Έιχαν 20 αγγόνια και 33 δισέγγονα ως τα 90 του που απεβίωσε. Όσο καλός ήταν στην οικογενειά, άλλο τόσο στην κοινωνία, στο χωριό, ήταν απλός στη συμπεριφορά του αλλά σοβαρός. Κάθε λόγος του ζύγιζε, γι' αυτό έχαιρε το σεβασμο όλων μας. Ποτέ από το στόμα του δεν έβγαινε ψυχρή κουβέντα.
Ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής και με προσωπικότητα. Ήταν δραστήριος, έπαιρνε ενεργό μέρος στα προβλήματα του χωριού. Υπηρέτησε σαν δημογέροντας του χωριού το 1937-1938-1939. Ο Πάππο-Φάνης ήταν αφοσιωμένος στη εκκλησία. Έθρεφε μεγάλη αγάπη. Για πολλά χρόνια ήταν εκκλησιαστικός επίτροπος. Ήταν πολυ ταχτικος. Διαφύλαξε τα πάντα: τους τίτλούς (ταπιά) των κτημάτων της εκκλησίας.
 
Από την εφημερίδα “Το Γραφικό Βουλιαράτι”
Του Γιώργου Σ. ΓΚΑΖΙΚΑ
Επιλογή του 
Αλέξη Μπάκου
Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.

Σχετικά με εμάς

Ανάπτυξη - Υποστήριξη: Σπύρος Μπ. και όποιος ΕΠΙΘΥΜΕΙ
Φωτογραφίες μας εχουν παραχωρηθεί από τους: Σπύρος Μπ., Φωτεινή Μ., Χριστίνα Γκ., Γιώργος Ζ., Δημήτρης Μπ., Πολυξένη Λ., Κωνσταντίνα Δ., Ευανθία Μπ., Αλέξανδρος Μπ., Γιώργος Γκ., Λευτέρης Κ., Ηλιάς Μπ.,  Κοινώτητα Δροβιανητών.
Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δείτε τα στοιχέια