Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Το άγιο Φως της Ανάστασης , ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Εμπλουτισμός

Κάθε επιπλέον φωτογραφία, κείμενο, ιστορικό στοιχείο ή πληροφορία από μέρους σας θα βοηθήσεις αφάνταστα στον ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό του vouliarati.com! Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να το στείλετε στο [email protected] και σύντομα θα το δείτε αναρτημένο!

Radio

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Γνωμικολογικον

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.


Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Επικοινώνία

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 42831 επισκέπτες και 10 μέλη

Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη

Στη μνήμη της Μητέρας μου Ελένης

ΑΡΘΡΑ

Ο ΠΑΠΠΟ-ΦΑΝΗΣ

O Pappo FanhsΈτσι συνηθίζαμε όλοι μας να τον αποκαλούμε όχι μόνον χάρη της ηλικίας του αλλά και απ'την εκτίμηση και σεβασμό που είχαμε γι'αυτόν. Ο Πάππο-Φάνης μένει παράδειγμα για μίμηση σαν ένας καλός οικογενειάρχης, κοινωνικός άνθρωπος, ένας καλός πατριώτης και χριστιανός.

Γεννήθηκε στο Βουλιαράτι το 1886. Τελείωσε μόνον το Δημοτικό σχολείο. Ο πατέρας του Αναστάσης μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη όπου εργαζόταν σαν κηπουρός. 

Στα 13 του χρόνια αρρώστησε γι' αυτό ο πατέρας του τον πήρε στην Κωνσταντινούπολη και τον πήγε στο μοναστήρι στο νησί Πρήγγιπου. Στα 19 του χρόνια επέστεψε στο Βουλιαράτι, ενώ ο πατέρας του συνέχιζε να εργάζεται κηπουρός στο Αργυροχώρι, αυτός μαζί με το θείο του το Γιάννη δούλευε χτίστης στη μονή του Δριανού, επάγγελμα το οποίο εξάσκησε μέχρι τα 80 χρόνια.
Παντρεύτηκε τηνΕυδοξία Μπράτση και έκανε 4 αγόρια τον Βασίλη, τον Χρήστο, τον Βαγγέλη, τον Παναγιώτη και μια κόρη τη Βασιλική. Έιχαν 20 αγγόνια και 33 δισέγγονα ως τα 90 του που απεβίωσε. Όσο καλός ήταν στην οικογενειά, άλλο τόσο στην κοινωνία, στο χωριό, ήταν απλός στη συμπεριφορά του αλλά σοβαρός. Κάθε λόγος του ζύγιζε, γι' αυτό έχαιρε το σεβασμο όλων μας. Ποτέ από το στόμα του δεν έβγαινε ψυχρή κουβέντα.
Ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής και με προσωπικότητα. Ήταν δραστήριος, έπαιρνε ενεργό μέρος στα προβλήματα του χωριού. Υπηρέτησε σαν δημογέροντας του χωριού το 1937-1938-1939. Ο Πάππο-Φάνης ήταν αφοσιωμένος στη εκκλησία. Έθρεφε μεγάλη αγάπη. Για πολλά χρόνια ήταν εκκλησιαστικός επίτροπος. Ήταν πολυ ταχτικος. Διαφύλαξε τα πάντα: τους τίτλούς (ταπιά) των κτημάτων της εκκλησίας.
 
Από την εφημερίδα “Το Γραφικό Βουλιαράτι”
Του Γιώργου Σ. ΓΚΑΖΙΚΑ
Επιλογή του 
Αλέξη Μπάκου
Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.
 

Για να ανεβάσετε την δική σας επιχείρηση στο site του χωριού μας, στείλτε μας τα στοιχεία σας ή την επαγγελματική σας κάρτα στο email [email protected]