Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Είναι η πρώτη σας φορά εδώ;

Γεια σας, Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό:
Συμπληρώστε τη φόρμα Νέου λογαριασμού με τα δεδομένα σας.
Θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλες τις δραστηριότητες και περιεχόμενα της ιστοσελίδας.

Η Φωτογραφία του Μήνα

Ο καφές και τα καφενεία έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Βουλιαρατινών. Τα παραδοσιακά καφενεία ήταν και είναι πάντοτε μέρος του πολιτισμού μας. Έτσι και το καφενείο του χωριού μου αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο στο χωριό.

H τοπική διάλεκτος του Βουλιαρατιού σε εικόνες

Απολαύστε τις εικόνες με τη τοπική διάλεκτο που σε πολλές περιπτώσεις θα θυμηθείτε φράσεις ξεχασμένες, αλλά και θα γελάσετε με τη ψυχή σας χάρη στο ιδιαίτερο λεξιλόγιό μας…

Studio 955 Τραγούδια από την Ήπειρο

Ιντερνετικο αγαπημενο σας ερασιτεχνικο ραδιοφωνο, μεσα απο τον κοσμο του ιντερνετ ,φερνει κοντα σας αγαπημενα Ηπειρωτικα τραγουδια,τραγουδια που αγαπαμε ,τραγουδια που με αυτα μεγαλωσαμε .τραγουδια που τραγουδαμε ακομα σημερα

Ακούστε το Studio 955

Καλώς σας βρήκα

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα στο "Καφενείο του Βουλιαρατιού"!

Θέλω αρχικά να σας συγχαρώ για την πολύ ωραία προσπάθεια που κάνετε μέσα από το ιντερνετ ώστε να προβάλετε το ιστορικό χωριό σας.

Είμαι Ελλαδίτης από τον Πειραιά, αλλά η καταγωγή των παππούδων μου από την πλευρά της μητέρας μου είναι από τα χωριά του Πωγωνίου των Ιωαννίνων, όπου και παραθερίζω κάθε καλοκαίρι.

Ουσιαστικά είμαστε γείτονες κοντοχωριανοί αν και κάποια συμφέροντα χάραξαν σύνορα ανάμεσα μας. 

Έχω επισκεφθεί τους Βουλιαράτες τέσσερις φορές από τις οποίες οι τρεις ήταν την 28η Οκτωβρίου (2005, 2006, 2007). 
Κάθε χρόνο επισκέπτομαι (και ελπίζω να μπορέσω να το συνεχίσω) το ωραίο αυτό χωριό της Δρόπολης και το Κοιμητήριο των Ηρώων Ελλήνων Πεσόντων του 1940 κατά την ημέρα της επετείου του ΟΧΙ. 
Είναι σίγουρα το καταλληλότερο μέρος, μαζί με το Καλπάκι, όπου μπορεί κάποιος να τιμήσει τον Αγώνα της Πατρίδας μας κατά των Δυνάμεων του Άξονα, δίπλα στα μνήματα των στρατιωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης. 
Και κάτι τελευταίο. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Βόρειο Ήπειρο και ειδικά το Βουλιαράτι δεν μου δίνεται σε καμμία περίπτωση η εντύπωση ότι πέρασα τα σύνορα για να μπω σε μια άλλη χώρα. Όταν γυρίζω το χωριό και μιλάω με τους ανθρώπους του, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο χωριό μου. 
Λογικό είναι! Ήπειρος απ' εδώ, Ήπειρος και απ' εκεί. Όμορφη και Ελληνική. 
Και πάλι συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας, εύχομαι καλή συνέχεια.
 Θοδωρής
Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.

Σχετικά με εμάς

Ανάπτυξη - Υποστήριξη: Σπύρος Μπ. και όποιος ΕΠΙΘΥΜΕΙ
Φωτογραφίες μας εχουν παραχωρηθεί από τους: Σπύρος Μπ., Φωτεινή Μ., Χριστίνα Γκ., Γιώργος Ζ., Δημήτρης Μπ., Πολυξένη Λ., Κωνσταντίνα Δ., Ευανθία Μπ., Αλέξανδρος Μπ., Γιώργος Γκ., Λευτέρης Κ., Ηλιάς Μπ.,  Κοινώτητα Δροβιανητών.
Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δείτε τα στοιχέια