Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Εμπλουτισμός

Κάθε επιπλέον φωτογραφία, κείμενο, ιστορικό στοιχείο ή πληροφορία από μέρους σας θα βοηθήσεις αφάνταστα στον ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό του vouliarati.com! Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να το στείλετε στο [email protected] και σύντομα θα το δείτε αναρτημένο!

Γνωμικολογικον

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.


Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Επικοινώνία

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60038 επισκέπτες και 538 μέλη

Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη

Στη μνήμη της Μητέρας μου Ελένης

Καλώς σας βρήκα

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα στο "Καφενείο του Βουλιαρατιού"!

Θέλω αρχικά να σας συγχαρώ για την πολύ ωραία προσπάθεια που κάνετε μέσα από το ιντερνετ ώστε να προβάλετε το ιστορικό χωριό σας.

Είμαι Ελλαδίτης από τον Πειραιά, αλλά η καταγωγή των παππούδων μου από την πλευρά της μητέρας μου είναι από τα χωριά του Πωγωνίου των Ιωαννίνων, όπου και παραθερίζω κάθε καλοκαίρι.

Ουσιαστικά είμαστε γείτονες κοντοχωριανοί αν και κάποια συμφέροντα χάραξαν σύνορα ανάμεσα μας. 

Έχω επισκεφθεί τους Βουλιαράτες τέσσερις φορές από τις οποίες οι τρεις ήταν την 28η Οκτωβρίου (2005, 2006, 2007). 
Κάθε χρόνο επισκέπτομαι (και ελπίζω να μπορέσω να το συνεχίσω) το ωραίο αυτό χωριό της Δρόπολης και το Κοιμητήριο των Ηρώων Ελλήνων Πεσόντων του 1940 κατά την ημέρα της επετείου του ΟΧΙ. 
Είναι σίγουρα το καταλληλότερο μέρος, μαζί με το Καλπάκι, όπου μπορεί κάποιος να τιμήσει τον Αγώνα της Πατρίδας μας κατά των Δυνάμεων του Άξονα, δίπλα στα μνήματα των στρατιωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης. 
Και κάτι τελευταίο. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Βόρειο Ήπειρο και ειδικά το Βουλιαράτι δεν μου δίνεται σε καμμία περίπτωση η εντύπωση ότι πέρασα τα σύνορα για να μπω σε μια άλλη χώρα. Όταν γυρίζω το χωριό και μιλάω με τους ανθρώπους του, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο χωριό μου. 
Λογικό είναι! Ήπειρος απ' εδώ, Ήπειρος και απ' εκεί. Όμορφη και Ελληνική. 
Και πάλι συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας, εύχομαι καλή συνέχεια.
 Θοδωρής
Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.
 

Για να ανεβάσετε την δική σας επιχείρηση στο site του χωριού μας, στείλτε μας τα στοιχεία σας ή την επαγγελματική σας κάρτα στο email [email protected]