Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Είναι η πρώτη σας φορά εδώ;

Γεια σας, Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό:
Συμπληρώστε τη φόρμα Νέου λογαριασμού με τα δεδομένα σας.
Θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλες τις δραστηριότητες και περιεχόμενα της ιστοσελίδας.

Η Φωτογραφία του Μήνα

Ο καφές και τα καφενεία έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Βουλιαρατινών. Τα παραδοσιακά καφενεία ήταν και είναι πάντοτε μέρος του πολιτισμού μας. Έτσι και το καφενείο του χωριού μου αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο στο χωριό.

H τοπική διάλεκτος του Βουλιαρατιού σε εικόνες

Απολαύστε τις εικόνες με τη τοπική διάλεκτο που σε πολλές περιπτώσεις θα θυμηθείτε φράσεις ξεχασμένες, αλλά και θα γελάσετε με τη ψυχή σας χάρη στο ιδιαίτερο λεξιλόγιό μας…

Studio 955 Τραγούδια από την Ήπειρο

Ιντερνετικο αγαπημενο σας ερασιτεχνικο ραδιοφωνο, μεσα απο τον κοσμο του ιντερνετ ,φερνει κοντα σας αγαπημενα Ηπειρωτικα τραγουδια,τραγουδια που αγαπαμε ,τραγουδια που με αυτα μεγαλωσαμε .τραγουδια που τραγουδαμε ακομα σημερα

Ακούστε το Studio 955

ΑΡΘΡΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ.

 Δεσπόζει στην κορυφή του χωριού. Ένα συγκρότημα που ανακαινίστηκε το 2000 με τη μέριμνα του Μακαριωτάτου Αναστασίου για να συγκεντρώσει τα κορίτσια από διάφορα απόμερα χωριά του χώρου.
Ένα συγκρότημα με όλες τις ανέσεις. Τα δωμάτια του ύπνου, η τραπεζαρία, το αναγνωστήριο, το εργαστήριο, η κεντρική αίθουσα και το προσευχητήριο. Το αθλητικό παράρτημα, μαζί με τη λουλουδοφυτεμένα μέρη γύρω του, ολοκληρώνουν την εικόνα του. 

Είναι η τέταρτη χρονιά που λειτουργεί ως οικοτροφείο. Κάθε χρόνο έρχονται γύρω στα 15 κορίτσια για να ολοκληρωθεί ο αριθμός των 50 κοριτσιών, που είναι η χωρητικότητά του.

Στο Εκκλήσιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων, εκτός των σχολικών μαθημάτων, τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα κατηχήσεως, ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, βυζαντινής μουσικής και μουσικού οργάνου (αρμόνιο), ηλεκτρωνικών υπολογιστών.

Πιο κάτω, στο κέντρο βρίσκεται και το σχολείο. Πρώην γεωπονική σχολή, σήμερα γενικό λύκειο, όπου φοιτούν τα κορίτσια του οικοτροφείου και άλλοι από τα γύρω χωριά. Το σχολείο ανακαινίστηκε ριζικά από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δεν είναι τυχαίο που το σχολείο και το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων το επισκέπτηκαν ο τέως και ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Απόσπασμα απ΄την εφημερίδα "Το Γραφικό Βουλιαράτες"

Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.

Σχετικά με εμάς

Ανάπτυξη - Υποστήριξη: Σπύρος Μπ. και όποιος ΕΠΙΘΥΜΕΙ
Φωτογραφίες μας εχουν παραχωρηθεί από τους: Σπύρος Μπ., Φωτεινή Μ., Χριστίνα Γκ., Γιώργος Ζ., Δημήτρης Μπ., Πολυξένη Λ., Κωνσταντίνα Δ., Ευανθία Μπ., Αλέξανδρος Μπ., Γιώργος Γκ., Λευτέρης Κ., Ηλιάς Μπ.,  Κοινώτητα Δροβιανητών.
Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δείτε τα στοιχέια