ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΠΡΟΚ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΠΡΟΚ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

Εμφανίσεις: 585
View Comments
Οσοι δε γύρισαν από το μέτωπο  Το πρώτο βιβλίο μου με τίτλο «Οσοι δε γύρισαν από το Μέτωπο» και υπότιτλο «Αναφορά στους πεσόντες του Ελληνικού στρατού που φιλοξενεί το στρατιωτικό νεκροταφείο Βουλιαρατίου» -Αθήνα 2002 αναφέρεται όπως προκύπτει και από τον υπότιτλο στους Ελληνες μαχητές του 1940-41 που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο χωριό Βουλιαράτι Αργυροκάστρου.

Οι συγγενείς των πεσόντων έμαθαν γι’αυτούς χάρη στο βιβλίο αυτό και στις 28 Οκτωβρίου 2002, μετά από 62 χρόνια, έκαμαν την πρώτη επίσκεψή τους στον τόπο τιμής στις 28 Οκτωβρίου 2002. Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται τα πολεμικά γεγονότα της περιόδου 1940-41 στην επαρχία Αργυροκάστρου και παρατίθενται ιστορικά έγγραφα και κατάλογος με τους πεσόντες στο Βουλιαράτι καθώς και οι φωτογραφίες τους για ορισμένους απ’αυτούς.


Οι ολύμπιοι

  «Οι Ολύμπιοι που δε γύρισαν από το Μέτωπο» και υπότιτλο «Αναφορά –Μνημόσυνο στους Ολύμπιους πεσόντες κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής εισβολής (1940-1941) –Αθήνα 2005 αναφέρεται στους καταγόμενους από την επαρχία Ολυμπίας του νομού Ηλείας μαχητές του 1940-1941.

Οι περισσότεροι απ’αυτούς έμειναν για πάντα στα βουνά και τα λαγκάδια του Αλβανικού χώρου.

Μερικοί απ’αυτούς συγκεκριμένα τρεις (3) βρίσκονται στο στρατιωτικό νεκροταφείο Βουλιαρατίου.

 

 

 

Αγαθοκλής Προκ. Παναγούλιας