Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Εμπλουτισμός

Κάθε επιπλέον φωτογραφία, κείμενο, ιστορικό στοιχείο ή πληροφορία από μέρους σας θα βοηθήσεις αφάνταστα στον ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό του vouliarati.com! Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να το στείλετε στο [email protected] και σύντομα θα το δείτε αναρτημένο!

Γνωμικολογικον

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.


Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Επικοινώνία

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60030 επισκέπτες και 538 μέλη

Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη

Στη μνήμη της Μητέρας μου Ελένης

Τοπονυμίες της πεδινής περιοχής

ΤΟΠΩΝΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η πεδινή περιοχή του χωριού αποτελείται από το λιβάδι, απο τ'αμπέλια και τον κάμπο. Ο κάμπος χωρίζεται στον Απάνω Κάμπο, που ποτίζεται με το απάνω αυλάκι και στον Κάτω Κάμπο, που ποτίζεται με το κάτω αυλάκι. Τοπωνυμίες του λιβαδιού είναι: ο Άη Βασίλης, το Κόνισμα του Μπάκου, ο Άη Λιας, Βρωμιάς(τοποθεσία βαλτώδης), Μαγούλα, του Γκρότη-Ριζοπρόσηλο, Αμπέλια του Σκαργιώτη(βόρεια του λιβαδιού), Βρυσερά(τοποθεσία ανάμεσα στις Φτέρες και στο λιβάδι), Γιούσκοι(τοποθεσία κάτω από τις Φτέρες), Μάρμαρα (τοποθεσία κοντά στις Φτέρες).
     Στο λιβάδι είναι πολλά πηγάδια.Αυτά είναι τα εξής: Το πηγάδι του Κώστα, το πηγάδι της Βέμως(λέγεται της Βέμως διότι πνίγηκε κάποια χωριανή Βέμω), το πηγάδι της Τσιαμάτως (έγινε με έξοδα της Τσιαμάτως), το πηγάδι του Βρωμιά, το Κατωπήγαδο και το πηγάδι του Κουτσουμπά.
     Οι τοπωνυμίες του Κάμπου είναι οι εξής: Η Δέση (φράγμα του Δρύνου για να γυρίσουν τα νερά προς τον κάμπο για πότισμα), Μάνες (το πρώτο μεγάλο αυλάκι, απ'όπου διακλαδίζεται το νερό σε μικρότερα αυλάκια), Καμάρα (νερόμυλος).
     Ονόματα χωραφιών του Απάνω Κάμπου: Καραπηγάδια, Μεσιά, Βουζιά, Γκρόπες, Δωδεκάρια, Μεγαλοχώραφα, Καλογριές, Σίτσες, Λετροπόδια, Λιβαδάκια, Κάναλες, Ερυκιές, Ζερβάτικα, Πυροστιές, Κούφαλα, Αμμουδιές, Κοτζιάδες, Γιάννικας, Κοφινάδες, Μαλέκες, Τσέκες, Σιαμπλιά, Πουρνάρια, Ράχες, Λουριά, Μνήματα, Βατσουνιές, Μπογαρό, Στραβοκαρυές, Γιάννη Μέξηδες (ο Γιάννης Μέξης έχτισε και το Κατωπήγαδο).
      Ονόματα των χωραφιών του Κάτω Κάμπου: Εννιάρια, Παλιούρηδες, Κρεβάτια, Μανώληδες, Αηθανασήτικα, Οζυμιές, Τζουνάρια ή Ζωνάρια, Άρριζες, Κακλαμάνηδες, Πάντο-Τσιάκος, Καλαρυφυτιές, Ρέρες, Χωνεύτρες, Χώματα, Χαμπούρια, Μπουκουμάδια.

Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.
 

Για να ανεβάσετε την δική σας επιχείρηση στο site του χωριού μας, στείλτε μας τα στοιχεία σας ή την επαγγελματική σας κάρτα στο email [email protected]