ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ;

Εμφανίσεις: 942
View Comments

 Είναι πλέον ορατό, αλλά και κατανοητό από όλους. Αφού άλλωστε, η συνολική εικόνα, και τα στοιχεία επιμέρους τομέων μιλάνε από μόνα τους. Αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικό από τα άλλα, και χρόνο με το χρόνο η οικονομική κατάσταση που δυσκολεύει συνεχώς, γίνεται όλο και πιο αισθητή.
 Το βλέπει ο καθένας γύρω του, ακόμα και σε απλά καθημερινά πράγματα ή σε καταστάσεις, κυρίως εποχιακές όπου και μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση.

Αισθητά λιγότεροι ήταν οι ετεροδημότες. Οι λιγότεροι εδω και πολλά χρόνια, αφού έχει σαφώς μειωθεί ο χρόνος παραμονής τους (η πολύ μεγάλη πλειοψηφία όσων τελικά έρχονται, το κάνουν αυτό μέσα στον Αύγουστο μόνο). Δείγματα γι' αυτό, και η εικόνα στα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και η πολύ μειωμένη, η κίνηση στα ΚΤΕΛ, σε σχέση με τα δρομολόγια που άλλες χρονιές, προγραμματίζονταν από την επιχείρηση για την έλευση των ετεροδημοτών.
 Σύμφωνα με στοιχεία, ενω άλλες χρονιές, τα έκτακτα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων ξεκινούσαν από την 1η Ιουλίου και συνεχίζονταν και μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο τη φετινή χρονιά, ελάχιστα έκτακτα δρομολόγια έχουν αναγκασθεί να υλοποιήσουν τα ΚΤΕΛ, καθώς η ζήτηση ήταν αρκετά μειωμένη.
 Ακόμα και τα λαϊκά πανηγύρια συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των «θυμάτων» της κρίσης. Ήσαν αρκετοί ήδη οι σύλλογοι που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανελάμβαναν φέτος τη διοργάνωσή σχετικών εκδηλώσεων! Απλά γιατί δεν αντέχουν οικονομικά και δεν προσδοκούσαν (γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση των συγχωριανών τους) πως θα ισοσκελίσουν έστω - αφού για κέρδος ούτε λόγος - τους προϋπολογισμούς τους…
Εσείς τι πιστεύευτε για την φετινή διωργάνωση των εκδηλώσεων (πανηγύρι) στο χωριό μας, έτσι ώστε τήν επόμενη χρονιά να είναι ακόμη καλύτερο.