Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Εμπλουτισμός

Κάθε επιπλέον φωτογραφία, κείμενο, ιστορικό στοιχείο ή πληροφορία από μέρους σας θα βοηθήσεις αφάνταστα στον ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό του vouliarati.com! Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να το στείλετε στο [email protected] και σύντομα θα το δείτε αναρτημένο!

Γνωμικολογικον

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.


Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Επικοινώνία

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60032 επισκέπτες και 538 μέλη

Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη

Στη μνήμη της Μητέρας μου Ελένης

ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ;

 Είναι πλέον ορατό, αλλά και κατανοητό από όλους. Αφού άλλωστε, η συνολική εικόνα, και τα στοιχεία επιμέρους τομέων μιλάνε από μόνα τους. Αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικό από τα άλλα, και χρόνο με το χρόνο η οικονομική κατάσταση που δυσκολεύει συνεχώς, γίνεται όλο και πιο αισθητή.
 Το βλέπει ο καθένας γύρω του, ακόμα και σε απλά καθημερινά πράγματα ή σε καταστάσεις, κυρίως εποχιακές όπου και μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση.

Αισθητά λιγότεροι ήταν οι ετεροδημότες. Οι λιγότεροι εδω και πολλά χρόνια, αφού έχει σαφώς μειωθεί ο χρόνος παραμονής τους (η πολύ μεγάλη πλειοψηφία όσων τελικά έρχονται, το κάνουν αυτό μέσα στον Αύγουστο μόνο). Δείγματα γι' αυτό, και η εικόνα στα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και η πολύ μειωμένη, η κίνηση στα ΚΤΕΛ, σε σχέση με τα δρομολόγια που άλλες χρονιές, προγραμματίζονταν από την επιχείρηση για την έλευση των ετεροδημοτών.
 Σύμφωνα με στοιχεία, ενω άλλες χρονιές, τα έκτακτα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων ξεκινούσαν από την 1η Ιουλίου και συνεχίζονταν και μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο τη φετινή χρονιά, ελάχιστα έκτακτα δρομολόγια έχουν αναγκασθεί να υλοποιήσουν τα ΚΤΕΛ, καθώς η ζήτηση ήταν αρκετά μειωμένη.
 Ακόμα και τα λαϊκά πανηγύρια συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των «θυμάτων» της κρίσης. Ήσαν αρκετοί ήδη οι σύλλογοι που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανελάμβαναν φέτος τη διοργάνωσή σχετικών εκδηλώσεων! Απλά γιατί δεν αντέχουν οικονομικά και δεν προσδοκούσαν (γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση των συγχωριανών τους) πως θα ισοσκελίσουν έστω - αφού για κέρδος ούτε λόγος - τους προϋπολογισμούς τους…
Εσείς τι πιστεύευτε για την φετινή διωργάνωση των εκδηλώσεων (πανηγύρι) στο χωριό μας, έτσι ώστε τήν επόμενη χρονιά να είναι ακόμη καλύτερο.

Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.
 

Για να ανεβάσετε την δική σας επιχείρηση στο site του χωριού μας, στείλτε μας τα στοιχεία σας ή την επαγγελματική σας κάρτα στο email [email protected]