Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Εμπλουτισμός

Κάθε επιπλέον φωτογραφία, κείμενο, ιστορικό στοιχείο ή πληροφορία από μέρους σας θα βοηθήσεις αφάνταστα στον ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό του vouliarati.com! Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να το στείλετε στο [email protected] και σύντομα θα το δείτε αναρτημένο!

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Γνωμικολογικον

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.


Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27944 επισκέπτες και 37 μέλη

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Βουλιαρατιού!

Η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους συχωριανούς και μή,για όσους θέλουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην διάδωση και διάσωση των πολιτιστικών μας αξιών και παραδόσεων έτσι ώστε να είναι πιο προσιτές προς την νέα γενιά στην οποία και αφιερώνεται, αλλά και στούς ανά την υφήλιο διάσπαρτους Βουλιαρατινών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να επικοινωνούν πιο εύκολα με την γενέτειρα πατρίδα τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε νεώτερο.

 Καθημερινά στο χωριό μας φεύγουν για πάντα αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία παίρνουν μαζί τους την πολιτιστική μας κληρονομιά ,η οποία για μας τους μεγαλύτερους σημαίνει πάρα πολλά.

Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά θα πρέπει να την διαφυλάξουμε, έχοντας αυτό υποχρέωση σε μας, τους γονείς μας, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά την νεολαία, γιά την  οποία αρχίζει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει.

Έτσι λοιπόν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα θα προσπαθήσω να προβάλω πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες του χωριού,την ιστορία του, τα ήθη και έθιμά του, την χαρακτηριστική μας ντοπιολαλιά, καί όσες άλλες πληροφορίες είναι δυνατόν να προβληθούν και να βοηθήσουν στην διάδωσή τους και διάσωσή τους συνάμα  μιάς και η τεχνολογία πλέον είναι προσιτή σε όλους μας και αυτές οι πληροφορίες μπορούν να φτάσουν μέχρι τον πιό απομακρυσμένο Βουλιαρατινό.

Σας διαβεβαιώνω ότι η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους και πολύ ευχαρίστως θα δέχομαι παρατηρήσεις σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας στην παραπέρα βελτίωση αλλά και ενημέρωση της η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα αλλά και επίπονη.

Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται αρκετό χρόνο, οπότε η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται σταδιακά έως ότου κάποια μέρα ελπίζω να φτάσει στο σημείο να είναι ένα χρήσιμο μέσο επικοινωνίας για τον κάθε Καναλιώτη και οποιοδήποτε φίλο που αγαπά τον τόπο μας.

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται είναι από το βιβλίο ΜΠΟΥΛΙΑΡΑΤΙ ΔΕΡΟΠΟΛΗ του Γεωργίου και Χρήστου Γ.ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά και από άλλα βιβλία που έχουν εκδοθεί, για τα οποία θα γίνει λόγος εκτενέστερα στην ανάλογη σελίδα για τον πολιτισμό μας .

Εάν κάτι έχει ξεχαστεί η κατά την γνώμη σας κάτι δεν ισχύει  να ξέρεται πως δέν έγινε σκόπιμα καί ότιδήποτε γίνεται με όλη την καλή μου διάθεση και κάθε δικιά σας παρατήρηση για αλλαγή αλλά και τροποποίηση θα είναι ευπρόσδεκτη. 

 

Το Βουλιαράτι μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς!

 

Σπ. Μπάκος

Vouliarati.com, Βουλιαράτι, Μπουλιαράτι, Βουλιαράτες, Bularat, Bularati

Επέκταση και λειτουργία των κοιμητηρίων

Συνεχίζονται η εργασίες για την επέκταση του Νεκροταφείου του χωριού μας, μετά απ την έγκριση που ενέκρινε ο Δήμος Δρόπολης
Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές που έκαναν ορισμένα μέλη του τοπικού εκκλησιαστικού κλήρου οι εργασίες θα προχωρήσουν, αφού το έργο χρηματοδοτείται από το σύλλογο χωριανών που ζουν στην Αμερική. 

Προσπαθώ να καταλάβω τα τελευταία χρόνια ποίος είναι ο ρόλος ΌΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( Ο ρόλος αυτής είναι σεβαστόςαπό την τουρκοκρατία και ελπίζω να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό ), αλλά των τοπικών παραγόντων της. 

Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω πως ο ρόλος αυτών δεν υμνεί την χριστιανοσύνη όπως μας έμαθαν οι ΓΟΝΕΙΣ μας επίκομμουνιστικού καθεστώτος και μετέπειτα στη σχολική μας σταδιοδρομία, αλλά τα προσωπικά οφέλη μερικών που με το πέρασμα των χρόνων συρρικνώθηκαν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρηθούν στην επιφάνειά έτσι ώστε το βάρος των προσωπικών συμφερόντων να μην τους πνίξουν

 

 

Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.

Best Taste


Best Taste στα Κάτω Πετράλωνα του Φώτη Κουρεμένου.
www.besttaste.gr

Dropolis

Πλατεία Ηούς & Αθηνοδώρου 10,
Κάτω Πετράλωνα, Τ.Κ 11853
www.dropolis.gr/

Ε.Ν.Γ.