Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το Βουλιαράτι ή Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, στην Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Εμπλουτισμός

Κάθε επιπλέον φωτογραφία, κείμενο, ιστορικό στοιχείο ή πληροφορία από μέρους σας θα βοηθήσεις αφάνταστα στον ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό του vouliarati.com! Οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να το στείλετε στο [email protected] και σύντομα θα το δείτε αναρτημένο!

Radio

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Γνωμικολογικον

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.


Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38663 επισκέπτες και 123 μέλη

Η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη

Στη μνήμη της Μητέρας μου Ελένης

Προϋποθέσεις για μια ομαλοποίηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Ομολογουμένως, τα τελευταία τραγικά γεγονότα στους Βουλιαράτες έδειξαν τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι έλληνες Βορειοηπειρώτες στις μειονοτικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου και τη σχεδόν εγκατάλειψη της αναγνωρισμένης από διεθνείς συμβάσεις εθνικής ελληνικής μειονότητος από πλευράς Ελλάδος.

Τα τραγικά αυτά γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η Αλβανική Αστυνομία δεν είχε επιδείξει τέτοια προκλητικότητα απέναντι στον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, το μόνο μέλημα του οποίου ήταν η ανάρτηση ελληνικών σημαιών στους Βουλιαράτες και στο στρατιωτικό νεκροταφείο της μειονοτικής περιοχής, όπου αναπαύονται μερικοί από τους 13.000 έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στις μάχες εναντίον των ιταλών φασιστών το 1940, που είχαν αρχικώς καταλάβει την Αλβανία και στη συνέχεια είχαν επιτεθεί εναντίον της Ελλάδος.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: Προϋποθέσεις για μια ομαλοποίηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Παλιά Πρωτοχρονιάτικα Ήθη Και Έθιμα.

Στη Δρόπολη τα παιδιά έκαναν επισκέψεις σε σπίτια απλώς για να λάβουν ως κέρασμα κάποιο σπιτικό γλυκό ή πορτοκάλια. Η Βασιλόπιτα γινόταν με φύλλο, κρεμμύδια και κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας, κάτι σαν μπουγάτσα. Την ίδια Βασιλόπιτα κάνουν και σε ορισμένα βλάχικα χωριά στην Ελλάδα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι οικογένειες μαζεύονταν γύρω από το τζάκι αφού προηγουμένως είχαν ανάψει δυνατή φωτιά. Ο πρεσβύτερος, που ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις ο παππούς, έπαιρνε το «κοφτανέτσι», ένα είδος φυτού με αγκάθια και έριχνε με τη σειρά από ένα φύλλο να καεί σε μια πυρακτωμένη μαυρόπλακα, ονοματίζοντας κάθε μέλος του σπιτιού. Αν το φύλλο έτριζε και πηδούσε προς τα πάνω, αυτό σήμαινε ότι το νέο έτος για το συγκεκριμένο μέλος θα ήταν τυχερό. Στο τέλος έριχναν όλο το «κοφτανέτσι» στη φωτιά. Την Πρωτοχρονιά πραγματοποιούνταν επισκέψεις σε συγγενείς, στο σπίτι των οποίων όφειλαν να μπουν με το δεξί πόδι για να τους πάνε όλα «δέξα».

Add a comment

Επιστολή των γονιών Κατσίφα στον Αλέξη Τσίπρα

Προσωπική επιστολή απέστειλαν οι γονείς του Κωνσταντίνου , Γιάννης και Βασιλεία Κατσίφα, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να παρέμβει τόσο για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους από την αλβανική αστυνομία όσο και για την προάσπιση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.Προς πρωθυπουργό, κύριο Αλέξη Τσίπρα


Βουλιαράτες, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο χωριό Βουλιαράτες της Δρόπολης. Μαζί με τους συμπατριώτες μας βιώσαμε την καταπίεση και τους διωγμούς που υπέστη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα από το απολυταρχικό καθεστώς, που επικρατούσε στην Αλβανία μέχρι το 1990. Εδώ γεννήθηκε ο γιος μας ο Κωνσταντίνος όπως και οι τρεις κόρες μας. 
 
Με την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, η οικογένειά μας, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, αναζητήσαμε στην Ελλάδα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν. Μαζί με την αγάπη, την παρηγοριά και τη στήριξη που βρήκαμε στα αδέρφια μας, ήρθαμε αντιμέτωποι και με την απόρριψη, την αδιαφορία και την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους. Καταστάσεις που μας πλήγωσαν αλλά δεν απελπιστήκαμε. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας, εμφυσώντας τους παράλληλα τις αρχές και αξίες που επιβάλλει η πίστη μας, ο τόπος, οι παραδόσεις και η ιστορία μας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε το πατρικό μας και την υποχρέωση που έχουμε για την ιδιαίτερη μας πατρίδα.
 

Για τον μοναχογιό μας τον Κωνσταντίνο όσοι τον γνώρισαν απ την Κρήτη έως την Δρόπολη, όλο το χωρίο, έχουν να πουν μια καλή κουβέντα. Δεν ήταν μόνο η βαθιά αγάπη για την πατρίδα του που τον χαρακτήριζε, ήταν ένα παιδί που βοηθούσε όποιον έβλεπε ότι χρειάζεται την βοήθειά του χωρίς να κοιτάζει αν είναι πλούσιος ή φτωχός, Ελληνας ή Αλβανός. Δεν άνηκε ποτέ σε καμία οργάνωση ή κόμμα αλλά πάλευε για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ολομόναχος, όπως πρόσταζε η συνείδησή του.

Ο γιος μας Κωνσταντίνος Κατσίφας, όπως γνωρίζετε, εκτελέστηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας στο χωρίο μας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, την μέρα που περίμενε με ενθουσιασμό να γιορτάσει και να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων του Επους του ’40 μαζί με όλους τους συμπατριώτες του. Δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο τίποτα πιο οδυνηρό από το να ενταφιάζεις το παιδί σου. Η ζωή μας κατακρημνίστηκε. Μαζεύουμε κάθε μέρα τα κομμάτια μας και προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Κάθε μέρα μας βασανίζουν τα “γιατί”, κάθε μέρα αναζητούμε απαντήσεις. 

Ο Κωνσταντίνος μας δεν έφυγε από κάποια ασθένεια ή κάποιο ατύχημα αλλά θυσιάστηκε για το δικό του πιστεύω, για το άδικο που τον έπνιγε. Αυτό το άδικο που πνίγει όλους τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου. Ο γιος μας δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν. Ο γιος μας δεν πυροβόλησε ποτέ κατά των δολοφόνων του. Αντίθετα, οι δολοφόνοι του δεν έδρασαν σαν αστυνομικοί αλλά ως στυγνοί εκτελεστές χωρίς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες. Αν είχε κάνει κάτι μεμπτό θα μπορούσε να είχε συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη όχι να εκτελεστεί εν’ ψυχρώ. Ενώ ο γιος μας ήταν σκοτωμένος, άνδρες της αλβανικής αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι μας. Μας απείλησαν, μας προσέβαλαν, μας ανέκριναν βίαια, μας χτύπησαν. Ο γιος μας σκοτώθηκε το μεσημέρι και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ το βράδυ. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

ο Κωνσταντίνος μας δεν θα γυρίσει ξανά στο κατώφλι του σπιτιού μας αλλά δεν έφυγε ποτέ. Είναι εδώ, όχι για να δημιουργεί εντάσεις, αλλά για να υπερασπίζεται το δίκιο και την αξιοπρέπεια. Είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην πατρίδα.

Αποφασίσαμε να σας γράψουμε για δύο λόγους:

1) Για να ζητήσουμε τη βοήθεια σας να διαλευκανθούν οι συνθήκες της δολοφονίας του παιδιού μας και να αποκατασταθεί η μνήμη του. 
Σε εμάς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία νομική δυνατότητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν μας επέτρεψαν να ορίσουμε ιατροδικαστή. Επί 10 ημέρες κρατούσαν όμηρο την σορό του παιδιού μας χωρίς επίσημη δικαιολογία. Ακόμα, δεν έχουμε λάβει κανένα χαρτί στα χέρια μας ώστε να μπορούμε να κινηθούμε νομικά. Ζητάμε από εσάς να φροντίσετε ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία του γιου μας και για όσα ακολούθησαν με την προσβολή της μνήμης του και της αξιοπρέπειάς μας. Να κάνετε όλες τις ενέργειες που μπορείτε ώστε να συλληφθούν οι δολοφόνοι του. 

Σαν να μην έφτανε ο πόνος, σαν να μην έφτανε η βία και η τρομοκρατία από την αλβανική πλευρά, είχαμε να διαχειριστούμε τις προσβολές, την οργή και την αγανάκτηση από τις δηλώσεις δημοσίων προσώπων της πατρίδας μας φκαι μερίδας των ΜΜΕ. Και αν αυτά τα προσπεράσουμε, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Sigurimi κατά των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας, για να σκοτώσει τον χαρακτήρα του παιδιού μας. Ζητάμε από εσάς, να διερευνηθεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που ενώ έπρεπε να ερευνήσει την δολοφονία, καθώς ήταν και Ελληνας πολίτης, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά προχώρησε σε ψευδείς και παράνομες διαρροές στον Τύπο της χώρας, οι οποίες δημιούργησαν μία αναληθή εικόνα για την προσωπικότητα του παιδιού μας. 

2) Για να ζητήσουμε την παρέμβασή σας για την προάσπιση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 

Τον Κωνσταντίνο μας δεν τον έπνιγε μόνο η ασφυξία του αλβανικού κράτους, αλλά και η αδιαφορία της μητέρας πατρίδας για όσα περνάμε στον τόπο μας. Το αλβανικό κράτος δεν λειτουργεί δημοκρατικά απέναντι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, αφού δεν σέβεται τα δικαιώματα μας. Συνεχείς είναι οι διώξεις κατά του Ελληνισμού με διάφορες μεθόδους, όπως οι αρπαγές περιουσιών, ο εκφοβισμός, οι διώξεις κατά του πολιτισμού μας και της πίστης μας. Απόδειξη όλων αυτών είναι η στάση του αλβανικού κράτους απέναντι σε όλους όσους θέλησαν να μας συμπαρασταθούν στην απώλειά μας και να βρεθούν στην κηδεία και στο μνημόσυνο του παιδιού μας. Χαρακτήρισαν επικίνδυνους όσους κρατούσαν ελληνική σημαία. Σε εκατοντάδες ανθρώπους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αλβανία. Δεκάδες οδηγήθηκαν για ανάκριση στα κρατητήρια γιατί θέλησαν να είναι κοντά μας στις θρησκευτικές τελετές στη μνήμη του γιου μας. 

Απ’ την ημέρα της δολοφονίας έχουν γεμίσει τα χωριά μας με κρυφούς και φανερούς αστυνομικούς για να σπείρουν τον φόβο στον κόσμο μας. Τι θέλουν να πετύχουν; Ποιος ο σκοπός όλων αυτών;

Όσο αυτά συνεχίζονται, τόσο μεγαλώνει και η καχυποψία ανάμεσα στους λαούς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του, το παλικάρι μας κοίταξε το θάνατο κατάματα και φώναξε “Ζήτω η Ελλάδα”, “Ζήτω η Ελευθερία”. Αυτά του τα συνθήματα τα άκουσαν τα αδέρφια μας σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη, τα άκουσαν τα αδέρφια μας στην Κύπρο αλλά και οι Ελληνες του εξωτερικού. Τα γράμματα που λαμβάνουμε καθημερινά μας πλημμυρίζουν από συγκίνηση και περηφάνια. Ο Κώστας μας είναι εδώ όπως σας αναφέραμε παραπάνω, όχι για να δημιουργήσει εντάσεις αλλά για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τις εξουσίες. Οι δύο λαοί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά τους ενώνουν πολλά. 

Η θυσία του παιδιού μας επιβάλλει να υπενθυμίζουμε αυτό το χρέος μέχρι να τον συναντήσουμε ξανά


Γιάννης Κατσίφας
Βασιλεία Κατσίφα

Add a comment

Επέκταση και λειτουργία των κοιμητηρίων

Συνεχίζονται η εργασίες για την επέκταση του Νεκροταφείου του χωριού μας, μετά απ την έγκριση που ενέκρινε ο Δήμος Δρόπολης
Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές που έκαναν ορισμένα μέλη του τοπικού εκκλησιαστικού κλήρου οι εργασίες θα προχωρήσουν, αφού το έργο χρηματοδοτείται από το σύλλογο χωριανών που ζουν στην Αμερική. 

Προσπαθώ να καταλάβω τα τελευταία χρόνια ποίος είναι ο ρόλος ΌΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( Ο ρόλος αυτής είναι σεβαστόςαπό την τουρκοκρατία και ελπίζω να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό ), αλλά των τοπικών παραγόντων της. 

Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω πως ο ρόλος αυτών δεν υμνεί την χριστιανοσύνη όπως μας έμαθαν οι ΓΟΝΕΙΣ μας επίκομμουνιστικού καθεστώτος και μετέπειτα στη σχολική μας σταδιοδρομία, αλλά τα προσωπικά οφέλη μερικών που με το πέρασμα των χρόνων συρρικνώθηκαν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρηθούν στην επιφάνειά έτσι ώστε το βάρος των προσωπικών συμφερόντων να μην τους πνίξουν

 

 

Add a comment

Η προτομή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 24.08.2016

Μια Ξεχωριστή Γιορτή Στο Χωριό Που Επισκέφθηκε Και Δίδαξε Ο Πατροκοσμάς Το 1777

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση τίμησαν οι Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ανήμερα της εορτής του.
Στο σχολείο του χωριού, στην κεντρική πλατεία, δίπλα από το σημείο που το 1777 ο πατρο Κοσμάς δίδαξε τον λόγο του θεού, προτρέποντας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να ιδρύσουν σχολεία, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, δωρεά της οικογένειας Δημήτρη Βράνου, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα τάμα πολλών ετών.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, με την περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά από την κεντρική εκκλησία του χωριού τον Άγιο Αθανάσιο, στον χώρο όπου θα γινόταν τα αποκαλυπτήρια. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ τέλεσε την θεία λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών, ενώ στη συνέχεια ο εγγονός του Δημήτρη Βράνου, Παντελής Ζαχάρης αποκάλυψε την προτομή του πατρο-Κοσμά, η οποία στήθηκε δίπλα ακριβώς από το σημείο που έχει χαραχθεί ο λόγος του: «να σπουδάζετε τα παιδιά σας να μανθάνουν τα ελληνικά», «Κιωσάν μάθεις το παιδί σου γράμματα, τότε λέγεται άνθρωπος».
Στο σημείο η εγγονή της οικογένειας των δωρητών Άννα Γκόνη απήγγειλε ποίημα για τον Άγιο Κοσμά, ενώ στη συνέχεια ευχαριστήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Βράνος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αφού, όπως είπε, εκπλήρωσε μια επιθυμία της οικογένειας πολλών χρόνων, να στηθεί στο χωριό του η προτομή.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Τάκης Κουρεμένος, εξαίροντας την πρωτοβουλία, ενώ ευχαρίστησε και την οικογένεια Βράνου και Οπως δήλωσε, στην κάμερα του epirus-tv-news, οι κάτοικοι στους Βουλιαράτες θρέφουν μεγάλη αγάπη για τον Πατροκοσμά και τον θεωρούν προστάτη του χωριού τους !
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους δημοτικής μουσικής, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε  πλούσιο γεύμα με τοπικά εδέσματα στο κεντρικό καφενείο του χωριού. 

 

 

Ο AΓΙΟ ΚΟΣΜAΣ Ο ΑΙΤΩΛOΣ.

Add a comment

Που είναι η Ελληνική Πολιτεία

Αυτο που ακριβώς που δεν ήθελε ο Κωστας.

Το αλβανικό κράτος απεργάζεται τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου,

ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

η Ελληνική Πολιτεία που βρίσκεται,

η Διεθνής Κοινότητα.

Add a comment

Το πρώτο πανηγύρι της περιοχής 12.08.2018

Στους Βουλιαράτες, Δρόπολη, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το πρώτο πανηγύρι της περιοχής. Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, Ενώνουν τα χέρια τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης.

Οργανωτής ο δραστήριος πρόεδρος του χωριού κυρ. Δημήτρης Κουρεμένος, που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της νεολαίας  και να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου.

Κάτω από το σχολείοκόσμος και μουσική δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό, με την Κομπανία Βερδη.

Αν δεν έχεις πάει, να πας…

 

 

Add a comment

Επικοινωνία

Η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους συχωριανούς και μή,για όσους θέλουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην διάδωση και διάσωση των πολιτιστικών μας αξιών και παραδόσεων έτσι ώστε να είναι πιο προσιτές προς την νέα γενιά στην οποία και αφιερώνεται, αλλά και στούς ανά την υφήλιο διάσπαρτους Βουλιαρατινών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να επικοινωνούν πιο εύκολα με την γενέτειρα πατρίδα τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε νεώτερο.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: Επικοινωνία

Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.
 

Για να ανεβάσετε την δική σας επιχείρηση στο site του χωριού μας, στείλτε μας τα στοιχεία σας ή την επαγγελματική σας κάρτα στο email [email protected]

Best Taste


Best Taste στα Κάτω Πετράλωνα του Φώτη Κουρεμένου.
www.besttaste.gr

Dropolis

Πλατεία Ηούς & Αθηνοδώρου 10,
Κάτω Πετράλωνα, Τ.Κ 11853
www.dropolis.gr/

Ε.Ν.Γ.