Vouliarati.com - Βουλιαράτι Δρόπολης -

Καλώς Ήρθατε στους Βουλιαράτες.

Καλώς Ήρθατε
στους Βουλιαράτες

Το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το χαμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11:00 (τοπική) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού.

Καλές γιορτές

Χρόνια πολλά σε όλους σας και καλες γιορτές.Σας εύχομαι τα καλύτερα.

Επείσης Θέλω να πω Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν.

Βουλιαράτι 08.2017

Καφενείο Τα 4 Πλατάνια

Κωνσταντίνος Κατσίφας Τον εκτέλεσαν 28.10.2018

Στην ηλικία μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, και αυτος επέλεξε, αυτά ειπαμε την τελευταία φορα.

Καλωσήρθατε στο "Vouliarati.com".

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο χωριό της καρδιάς μας, στο χωριό των αναμνήσεών μας με κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες από το παρελθόν. Ελάτε να "γλυκάνει" λίγο η ψυχή μας γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις, περιμένω κείμενά σας, φωτογραφίες, σχόλιά σας στο [email protected]

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Δρόπολης;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το σημείο εκείνο της ωριμότητας που θα τής επιτρέψει ν’ αντικρύσει, χωρίς προκατάληψη και με τρόπο ενιαίο, όλες τις παραδόσεις, αρχαίες, μεσαιωνικές και νέες.

Γεώργιος Σεφέρης
Δεύτερος πρόλογος (στην Έρημη Χώρα)", Δοκιμές, τ. Β΄, σελ. 26.

Συνδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20301 επισκέπτες και 7 μέλη

Vouliarati.com, Βουλιαράτι, Μπουλιαράτι, Βουλιαράτες, Bularat, Bularati

Που είναι η Ελληνική Πολιτεία

Αυτο που ακριβώς που δεν ήθελε ο Κωστας.

Το αλβανικό κράτος απεργάζεται τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου,

ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

η Ελληνική Πολιτεία που βρίσκεται,

η Διεθνής Κοινότητα.

Add a comment

Επέκταση και λειτουργία των κοιμητηρίων

Συνεχίζονται η εργασίες για την επέκταση του Νεκροταφείου του χωριού μας, μετά απ την έγκριση που ενέκρινε ο Δήμος Δρόπολης
Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές που έκαναν ορισμένα μέλη του τοπικού εκκλησιαστικού κλήρου οι εργασίες θα προχωρήσουν, αφού το έργο χρηματοδοτείται από το σύλλογο χωριανών που ζουν στην Αμερική. 

Προσπαθώ να καταλάβω τα τελευταία χρόνια ποίος είναι ο ρόλος ΌΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( Ο ρόλος αυτής είναι σεβαστόςαπό την τουρκοκρατία και ελπίζω να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό ), αλλά των τοπικών παραγόντων της. 

Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω πως ο ρόλος αυτών δεν υμνεί την χριστιανοσύνη όπως μας έμαθαν οι ΓΟΝΕΙΣ μας επίκομμουνιστικού καθεστώτος και μετέπειτα στη σχολική μας σταδιοδρομία, αλλά τα προσωπικά οφέλη μερικών που με το πέρασμα των χρόνων συρρικνώθηκαν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρηθούν στην επιφάνειά έτσι ώστε το βάρος των προσωπικών συμφερόντων να μην τους πνίξουν

 

 

Add a comment

Το πρώτο πανηγύρι της περιοχής 12.08.2018

Στους Βουλιαράτες, Δρόπολη, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το πρώτο πανηγύρι της περιοχής. Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, Ενώνουν τα χέρια τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης.

Οργανωτής ο δραστήριος πρόεδρος του χωριού κυρ. Δημήτρης Κουρεμένος, που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της νεολαίας  και να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου.

Κάτω από το σχολείοκόσμος και μουσική δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό, με την Κομπανία Βερδη.

Αν δεν έχεις πάει, να πας…

 

 

Add a comment

Επικοινωνία

Η ιστοσελίδα θα είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους συχωριανούς και μή,για όσους θέλουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην διάδωση και διάσωση των πολιτιστικών μας αξιών και παραδόσεων έτσι ώστε να είναι πιο προσιτές προς την νέα γενιά στην οποία και αφιερώνεται, αλλά και στούς ανά την υφήλιο διάσπαρτους Βουλιαρατινών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να επικοινωνούν πιο εύκολα με την γενέτειρα πατρίδα τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε νεώτερο.

Add a comment

Διαβάστε περισσότερα: Επικοινωνία

Η προτομή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 24.08.2016

Μια Ξεχωριστή Γιορτή Στο Χωριό Που Επισκέφθηκε Και Δίδαξε Ο Πατροκοσμάς Το 1777

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση τίμησαν οι Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ανήμερα της εορτής του.
Στο σχολείο του χωριού, στην κεντρική πλατεία, δίπλα από το σημείο που το 1777 ο πατρο Κοσμάς δίδαξε τον λόγο του θεού, προτρέποντας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να ιδρύσουν σχολεία, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, δωρεά της οικογένειας Δημήτρη Βράνου, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα τάμα πολλών ετών.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, με την περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά από την κεντρική εκκλησία του χωριού τον Άγιο Αθανάσιο, στον χώρο όπου θα γινόταν τα αποκαλυπτήρια. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ τέλεσε την θεία λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών, ενώ στη συνέχεια ο εγγονός του Δημήτρη Βράνου, Παντελής Ζαχάρης αποκάλυψε την προτομή του πατρο-Κοσμά, η οποία στήθηκε δίπλα ακριβώς από το σημείο που έχει χαραχθεί ο λόγος του: «να σπουδάζετε τα παιδιά σας να μανθάνουν τα ελληνικά», «Κιωσάν μάθεις το παιδί σου γράμματα, τότε λέγεται άνθρωπος».
Στο σημείο η εγγονή της οικογένειας των δωρητών Άννα Γκόνη απήγγειλε ποίημα για τον Άγιο Κοσμά, ενώ στη συνέχεια ευχαριστήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Βράνος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αφού, όπως είπε, εκπλήρωσε μια επιθυμία της οικογένειας πολλών χρόνων, να στηθεί στο χωριό του η προτομή.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Τάκης Κουρεμένος, εξαίροντας την πρωτοβουλία, ενώ ευχαρίστησε και την οικογένεια Βράνου και Οπως δήλωσε, στην κάμερα του epirus-tv-news, οι κάτοικοι στους Βουλιαράτες θρέφουν μεγάλη αγάπη για τον Πατροκοσμά και τον θεωρούν προστάτη του χωριού τους !
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους δημοτικής μουσικής, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε  πλούσιο γεύμα με τοπικά εδέσματα στο κεντρικό καφενείο του χωριού. 

 

 

Ο AΓΙΟ ΚΟΣΜAΣ Ο ΑΙΤΩΛOΣ.

Add a comment
Επιχειρήσεις συγχωριανών
Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα επιχειρήσεις συγχωριανών και φίλων μας σ όλο τον κόσμο.

Best Taste


Best Taste στα Κάτω Πετράλωνα του Φώτη Κουρεμένου.
www.besttaste.gr

Dropolis

Πλατεία Ηούς & Αθηνοδώρου 10,
Κάτω Πετράλωνα, Τ.Κ 11853
www.dropolis.gr/

Ε.Ν.Γ.

Σχετικά με εμάς

Ανάπτυξη - Υποστήριξη: Σπύρος Μπ. και όποιος ΕΠΙΘΥΜΕΙ
Φωτογραφίες μας εχουν παραχωρηθεί από τους: Σπύρος Μπ., Φωτεινή Μ., Χριστίνα Γκ., Γιώργος Ζ., Δημήτρης Μπ., Πολυξένη Λ., Κωνσταντίνα Δ., Ευανθία Μπ., Αλέξανδρος Μπ., Γιώργος Γκ., Λευτέρης Κ., Ηλιάς Μπ.,  Κοινώτητα Δροβιανητών.
Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να δείτε τα στοιχέια